Bo sentralt i leilighet i grønne omgivelser

Stig Olsen stortrives i toppleiligheten på Foldnes. Foto: Silje Ulveseth

– Når jeg er ferdig på jobb, kan jeg bruke fritiden min til det jeg har lyst til, sier Stig Olsen, som har toppleilighet Foldnes. På Pollhaugen kan han bo sentralt, samtidig som det er i landlige strøk.

Stig Olsen har bodd på Straume siden 1972. Da barna flyttet ut for å studere, var tiden inne for å bytte ut eneboligen på Foldnes med en lettstelt leilighet på 86 kvadratmeter i øverste etasje.

For Stig var det var aldri et alternativ å bo et annet sted.

– Jeg flyttet inn i leiligheten sommeren 2018. Her får jeg litt av frihetsfølelsen som jeg liker med en enebolig, samtidig som jeg nyter fordelene ved å ha leilighet. Før var det alltid noe som måtte gjøres på huset, som rengjøring, plenklipping og husmaling, mens nå kan jeg bruke tiden min på golf, fotball og konserter, forteller han.

 

Sentral beliggenhet

LETTSTELT: – Nå slipper jeg plenklipping og husmaling. I stedet kan jeg bruke fritiden til golf, fotball og konserter, forteller Stig Olsen. Foto: Silje Ulveseth

I leilighetene bor det folk i alle aldersgrupper, og det er et fint og rolig nabolag. Fra Pollhaugen har Stig kort vei til jobben i SpareBank 1 SR-Bank på Straume og kollektivt knutepunkt, samtidig som han beholder nærheten til naturen.

– Når de to siste byggetrinnene er ferdig, får vi egen vei til Kyrkjeveien, turveien mellom Foldnes kirke og Hjelteryggen. Jeg liker å bo i nærheten av Straume uten å bo i selve sentrumsgryten. Her får jeg det beste av begge verdener, forklarer Stig.

Han har en stor vestvendt takterrasse med en frittstående innglasset utestue, som han bruker fra mars til september. Her har han god plass til familie og venner, og kan nyte solen fra tidlig formiddag til kveld.

– Dette er ikke det du forbinder med en vanlig blokk. Foldnes Utbygging har valgt gode materialer som kledning i Møre Royal og aluminiums belagte vinduer, og utformingen og kvalitetene er i øvre sjiktet. De har virkelig tenkt på kjøperen som skal bo her, forteller Stig.

 

Lurt å være tidlig ute

LOKALE LEVERANDØRER: Både kjøkken, gulv og hvitevarer er fra lokale leverandører, noe Stig setter ekstra stor pris på. Foto: Silje Ulveseth

Er du på leilighetsjakt på Straume, er det en fordel å melde interesse tidlig i byggeprosessen. Da får du mulighet til å påvirke utformingen enda mer enn det Stig gjorde da han kjøpte leilighet.

– Jeg var en av de siste som kjøpte leilighet i byggetrinn 1. Kjøperne som var med tidlig i prosessen har fått gjort personlige utforminger og endret planløsningen. Hos meg var romfordelingen satt, men jeg har gjort kosmetiske endringer på kjøkken og gulv, sier Stig.

Det er Straume Mesterbygg som står for byggingen av Pollhaugen, mens Gjøen VVS gjør rørleggerarbeid og Landro Elektro står for det elektriske.

– Det er positivt at Pollhaugen støtter lokalt næringsliv. Kjøkken, gulv og hvitevarer kommer også fra lokale leverandører på Sotra, og det synes jeg er fint å tenke på.

 

Fakta om Pollhaugen

GODE KVALITETER: Pollhaugen er kledd i solide materialer som kledning fra Møre Royal og aluminiums belagte vinduer. Det er estetisk vakkert, men også praktisk å bo i. Ta kontakt for prospekt og visning! Foto: Silje Ulveseth
  • 53 leiligheter fordelt på seks punkthus
  • Byggetrinn 1 og 2 er ferdig og solgt
  • Byggetrinn 3 står ferdig 4. kvartal 2021
  • 7 av 12 leiligheter i byggetrinn 3 er solgt
  • Byggetrinn 4 starter ved nok solgte enheter
  • Leiligheter fra 40 til 108 kvadratmeter
  • Priser fra 2,3 til 4,65 millioner kroner
  • Les mer på https://pollhaugen.no/

 

Ønsker du at vi kontakter deg?

Bruk skjemaet nedenfor, så hører du fra oss.